Controlezeven

AMKCO produceert en assembleert al 25 jaar (maatwerk) zeefmachines voor toepassing op zowel droge stoffen als vloeistoffen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de verschillende processen en kunt u doorklikken naar de bijpassende AMKCO zeefmachine. Ontdek de verschillende mogelijkheden van de AMKCO zeefmachines.

 

Droge stoffen

 

AMKCO is expert in het zeven van allerlei droge stoffen. Wij produceren en assembleren zeefmachines voor de zeefprocessen ‘controlezeven, ‘ontstoffen’ en ‘fractioneren. Deze zeefprocessen kunnen allemaal door een trilzeefmachine worden uitgevoerd, maar vereisen elk een totaal andere aanpak. Deze zeefprocessen leggen wij u nader uit.

 

Controlezeven (Classificeren)

 

Controlezeven of classifeceren is misschien wel het proces waar een trilzeefmachine het meest wordt ingezet. Bij controlezeven wordt (bijvoorbeeld) een poederstroom met daarin een minderheid aan vreemde delen gezeefd, met de intentie deze vreemde delen te verwijderen. Heeft de poederstroom een gemiddelde deeltjesgrootte van 100 micron en zijn de vreemde delen

 2-5 mm, dan is dat simpel en zal vrijwel iedere zeefmachine dit met een zeefdek met een maaswijdte van 1 mm kunnen  uitvoeren.Wanneer het verschil tussen het product en de vreemde delen groot genoeg is, spreken wij van grofzeven. Controlezeven kan echter ook plaatsvinden in gevallen waarbij het verschil tussen het product en de vreemde delen klein is, of waarbij beide erg fijn zijn. Dit tweede geval noemen wij fijnzeven.

 

De klassieke AMKCO trilzeefmachine is uitgevoerd met een bolvormige bodem, waarbij het product richting een tangentieel geplaatste uitloop wordt geleid. Dit type frame heeft beperkingen aangaande de capaciteit. Het product is immers in een spiraalvormige beweging onderweg naar de uitloop van de zeefmachine en een te hoge aanvoer van product zal de machine doen vollopen. In de meeste gevallen is de capaciteit van een zeefgaas (het beschikbare zeefoppervlak) de belemmerende factor, maar voor de toepassingen waar dit niet het geval is, is een “Scalper frame” beschikbaar. Een diagonaal geplaatste vlakke bodem, leidt het product vliegensvlug richting een uitloop. Dit scalper frame kan in elke AMKCO zeefmachine worden geplaatst en zorgt ervoor dat de bodem van de zeefmachine niet volloopt met het product.

Waarom u moet kiezen

voor een

AMKCO zeefmachine?

 

Enkel bolvormige elementen, zodat het dunne, lichte RVS zo sterk mogelijk is en de trillingen aankan

 

Ultra licht RVS om de functionaliteit en efficiëntie van de machines te bevorderen

 

Geen lasnaden in scherpe hoeken

 

3 jaar garantie op constructiedelen van AMKCO-machines

 

Sterk in maatwerkoplossingen en productontwikkeling

 

Sterk in flexibiliteit en efficiëntie door interne bouw en assemblage

 

AMKCO onderdelen kunnen in machines van concurrerende

merken worden gebruikt

direct contact met Amkco Europe
direct contact met Amkco Europe