Ontstoffen...

AMKCO produceert en assembleert al 25 jaar (maatwerk) zeefmachines voor toepassing op zowel droge stoffen als vloeistoffen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de verschillende processen en kunt u doorklikken naar de bijpassende AMKCO zeefmachine. Ontdek de verschillende mogelijkheden van de AMKCO zeefmachines.

 

Ontstoffen

 

Ontstoffen is ongetwijfeld het meest lastige proces in de zeeftechniek. Bij ontstoffen komt het zeefdek vol te liggen met product, terwijl er slechts een klein aandeel stof aanwezig is. Onfstoffen is als het ware het tegenovergestelde van controlezeven: bij controlezeven valt de grootste hoeveelheid van het product door het zeefdek en wordt het product via de bolle bodem weggevoerd. Bij ontstoffen ligt het grootste volume echter op het zeefdek en moet het product met behulp

van trillingen over een vlak zeefdek naar de uitloop worden geleid. Standaard AMKCO zeefmachines zijn zeer geschikt voor ontstoffingsprocessen, omdat de verblijftijd heel nauwkeurig gestuurd kan worden. Wordt er echter een zeer hoge capaciteit gevraagd, dan is het zaak om het product zo snel mogelijk van het zeefdek te verwijderen. Hierdoor is een standaard AMKCO zeefmachine in dit geval minder geschikt. Door een zeefdek te plaatsen met een kleinere diameter dan de zeef, wordt er wel op zeefoppervlak ingeboet maar is het zeefoppervlak constant beschikbaar. Het product dat over de rand van het zeefdek valt, komt (net als bij hoge capaciteit controlezeven) op een diagonaal geplaatste plaat terecht die het product vervolgens vliegensvlug richting de uitloop leidt. Zo is het zeefdek maximaal beschikbaar en kan het ontstoffingsproces zo snel en efficiënt mogelijk plaatstvinden.

Waarom u moet kiezen

voor een

AMKCO zeefmachine?

 

Enkel bolvormige elementen, zodat het dunne, lichte RVS zo sterk mogelijk is en de trillingen aankan

 

Ultra licht RVS om de functionaliteit en efficiëntie van de machines te bevorderen

 

Geen lasnaden in scherpe hoeken

 

3 jaar garantie op constructiedelen van AMKCO-machines

 

Sterk in maatwerkoplossingen en productontwikkeling

 

Sterk in flexibiliteit en efficiëntie door interne bouw en assemblage

 

AMKCO onderdelen kunnen in machines van concurrerende

merken worden gebruikt

direct contact met Amkco Europe
direct contact met Amkco Europe