It alway'spays to talk to a specialist

AMKCO werkt regelmatig aan interessante, innovatieve projecten.

Op deze pagina leest u alles over deze projecten.

Zetmeel

 

Zetmeel wordt gezeefd in zowel vaste vorm als in vloeibare vorm. Zetmeel is tegenwoordig een van de grootste proteïnehoudende natuurproducten waar steeds meer vraag naar is. Wanneer je een aardappel pureert houd je 99% vezel over en 1% is zetmeel. De zeefmachines van AMKCO worden internationaal op grote schaal ingezet in de zetmeelindustrie. Er wordt vaak gekozen voor AMKCO zeefmachines vanwege de betrouwbaarheid van de machines en de flexibiliteit van AMKCO zelf.

 

Olijfolie

 

Als olijven geperst worden blijft er olijfolie, vezels en afvalwater over. Het afvalwater van olijfolie is ‘zwart water’. Behalve de olie worden ook de vezels verkocht, maar in het afvalwater zitten ook nog veel vezels, waardoor het water niet mag worden geloosd. Om het afvalwater te mogen lozen moeten de vezels eruit worden gefilterd. Dit zorgt ervoor dat het lozen van het afvalwater veel minder geld kost. Bovendien kan het schonere afvalwater weer worden gebruikt voor irrigatie van plantages. Dit is nu goedgekeurd bij wet, waardoor de investering in een zeefmachine nog aantrekkelijker is. Met een AMKCO zeefmachine kan in de olijfolie-industrie meer worden verdiend en is er minder vervuiling voor het milieu.

Vleesmeel en dierlijke vetten

 

Botten, huid en restproducten van kadavers worden gekookt. Om dierlijk vet over te kunnen houden, moeten de vezels en botjes eruit worden gezeefd en vermalen tot vleesmeel. Het zeven van vleesmeel en dierlijke vetten is beter voor het milieu, doordat het vet dat overblijft schoner is. Bovendien kan er met een AMKCO zeefmachine meer aan vleesmeel worden verdiend.

Rubberrecycling

 

In auto- en vrachtwagenbanden wordt canvas gebruikt om de banden te versterken. Zodra de canvasvezels kapot worden gemaakt bij recycling, verzwakken ze het rubber, wanneer het rubber weer wordt hergebruikt. De canvasvezels moeten dus uit het rubber worden gefilterd, zodat het rubber voor andere doeleinden kan worden hergebruikt. Standaard zeefmachines kunnen niet worden ingezet voor het zeven van rubber. AMKCO beschikt over zeer veel kennis over en ervaring met het zeven van rubber. AMKCO zeefmachines worden vaak gebruikt voor rubberrecycling, aangezien ze beschikken over efficiënte reinigingssystemen. Hierdoor kan het rubber breder worden ingezet wanneer het wordt hergebruikt.

Waarom u moet kiezen

voor een

AMKCO zeefmachine?

 

Enkel bolvormige elementen, zodat het dunne, lichte RVS zo sterk mogelijk is en de trillingen aankan

 

Ultra licht RVS om de functionaliteit en efficiëntie van de machines te bevorderen

 

Geen lasnaden in scherpe hoeken

 

3 jaar garantie op constructiedelen van AMKCO-machines

 

Sterk in maatwerkoplossingen en productontwikkeling

 

Sterk in flexibiliteit en efficiëntie door interne bouw en assemblage

 

AMKCO onderdelen kunnen in machines van concurrerende

merken worden gebruikt

direct contact met Amkco Europe
direct contact met Amkco Europe