caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption

Wei-behandeling

AMKCO produceert en assembleert al 25 jaar (maatwerk) zeefmachines voor allerlei toepassingen in diverse sectoren en industrieën. Op deze pagina vindt u informatie over enkele verschillende toepassingen. Op deze manier kunt u de verschillende mogelijkheden van de AMKCO zeefmachines leren kennen en bepalen of een AMKCO zeefmachine ook een geschikte oplossing is voor uw bedrijfssituatie en -toepassing.

 

Weibehandeling

 

AMKCO is sinds 2004 in de wereldwijde kaasindustrie uitgegroeid tot een van de specialisten. Mede dankzij de AMKCO weizeven is wei uitgegroeid van veevoer tot hoogwaardig levenmiddelenproduct. Met een AMKCO weizeef worden ongekende terugverdientijden gerealiseerd en wordt de opbrengst aan kaas sterk verhoogd.

 

Met voorfiltratie door een AMKCO weizeef is de kwaliteit van de kaas die uit de zeef komt vergelijkbaar met die van kaas uit de fabriek. Anders dan bij centrifuges of roterende zeven, wordt door de AMKCO weizeef geen schade toegebracht aan de structuur van de kaas, waardoor deze na het zeven nog altijd zeer waardevol is. De centrifuge verwijdert het vet dat nog in de wei aanwezig is. Vet is een component van de kaasproductie met een zeer hoge waarde, waardoor het interessant is dit vet zo goed mogelijk uit te filteren. Centrifuges zijn echter zeer gevoelig voor vervuiling. De AMKCO weizeef zorgt ervoor dat de wei na het zeven van een dusdanig schone kwaliteit is dat de vetcentrifuge niet alleen minder last heeft van vervuiling (en dus minder onderhoud nodig heeft), maar ook dat het rendement van de vetcentrifuge significant wordt verhoogd en deze meer vet oplevert.

 

Als voorfiltratie bij installaties van gerenommeerde leveranciers van Ultra-filtratiesystemen (UF) en Omgekeerde Osmose (RO) als GEA, DSS en Tetra-Pak, heeft AMKCO vele tientallen installaties geleverd.

 AMKCO weizeven zijn onder andere te vinden in: Denemarken, Nederland, Finland, Duitsland, Italië, Griekenland, Bulgarije, Polen, Litouwen, Oekraïne, Wit-Rusland, Rusland, Turkije, India en Uruguay.

 

AMKCO weizeven zijn standaard uitgerust met een motor van maximaal 1,8 kW waarbij capaciteiten van 30-35 m3/uur helemaal geen uitzondering zijn. Hierdoor kan het proces van voorfiltratie ook nog eens bijzonder efficiënt plaatsvinden.

 

Typische capaciteiten voor AMKCO zeefmachines ten behoeve van weifiltratie:

 

• A30S-1-66CIP (Ø 750 mm): 4.000 - 8.000 ltr/uur

• A40S-1-66CIP (Ø 1.000 mm): 8.000 - 12.000 ltr/uur

• A48S-1-88CIP (Ø 1.200 mm): 12.000 - 18.000 ltr/uur

• A60S-1-88CIP (Ø 1.500 mm): 18.000 - 25.000 ltr/uur

 

Wilt u meer weten over het gebruik van een AMKCO zeefmachine voor weifiltratie in uw bedrijf? Neem dan direct contact op met een van onze specialisten.

 

Waarom u moet kiezen

voor een

AMKCO zeefmachine?

 

Enkel bolvormige elementen, zodat het dunne, lichte RVS zo sterk mogelijk is en de trillingen aankan

 

Ultra licht RVS om de functionaliteit en efficiëntie van de machines te bevorderen

 

Geen lasnaden in scherpe hoeken

 

3 jaar garantie op constructiedelen van AMKCO-machines

 

Sterk in maatwerkoplossingen en productontwikkeling

 

Sterk in flexibiliteit en efficiëntie door interne bouw en assemblage

 

AMKCO onderdelen kunnen in machines van concurrerende

merken worden gebruikt

direct contact met Amkco Europe
direct contact met Amkco Europe