Chat with us, powered by LiveChat
van afvalwater naar voedingswater

Van afvalwater naar voedingswater

Alle kwekerijen hebben te kampen met afvalwater, dat veelal veroorzaakt wordt door traditionele filters, zoals zandfilters of automatische filters. Ze produceren grote hoeveelheden spoelwater. Een trilzeef scheidt deze afvalwaterstroom in een vaste afvalstof en in een waterstroom wat 100% hergebruikt kan worden als voedingswater.

Heeft u uw bedrijf al voorbereid op de verandering in wet- en regelgeving? Er worden hoge kosten gerekend voor het lozen van afvalwater. Met een waterrecyclinginstallatie bent u vast voorbereid op de nieuwe wet- en regelgeving, voorkomt u een flinke terugkerende kostenpost én profiteert u van de andere voordelen van deze bijzonder efficiënte manier van waterrecycling. 

AMKCO Europe krijgt met grote regelmaat de vraag van bedrijven hoe zij hun waterrecyclinginstallatie beter zouden kunnen laten voldoen aan de wetgeving in de nabije toekomst. Kwekerij Zeurniet – een alom bekende potplantenkwekerij in Honselersdijk – was een van de bedrijven die zijn probleemvraag bij AMKCO Europe neerlegde. 

Kwekerij Zeurniet investeerde in 2016 in een waterrecyclinginstallatie met een zeefbocht. Deze installatie bracht de nodige besparing met zich mee, maar ze merkten dat het systeem toch nog veel kosten aan geloosd water met zich meebracht. AMKCO Europe testte diverse filtratiesystemen voor het bedrijf en kwam uiteindelijk uit bij een AMKCO trilzeef. Nu beschikt Kwekerij Zeurniet over een sterk geoptimaliseerd, kostenbesparend en milieubesparend systeem. De hoeveelheid geloosd water is hiermee met 100% teruggebracht. Met deze installatie zette de kwekerij een zeer grote stap met het oog op de komende wetsverandering.

Een bestaande waterrecyclinginstallatie met een combinatie van een zeefbocht, zandfiltratie/automatisch filter en UV-behandeling zorgen al voor minder afvalwater. Toch kan een waterrecylinginstallatie nóg efficiënter door het toevoegen van een AMKCO trilzeef.

Door een trilzeef vroeg in het waterrecyclingproces te plaatsen, worden met een hoge capaciteit vrijwel alle vaste delen er direct uitgefilterd. Met als resultaat enkel vaste stof en een waterstroom wat 100% hergebruikt kan worden als voedingswater. De toevoeging van de AMKCO trilzeef aan de waterrecyclinginstallatie betekent een significant efficiëntere manier van waterbehandelen. Minder verontreiniging, meer hergebruik, minder kosten en minder tijd! 

Vergelijkbare artikelen

Logo AMKCO

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.