Chat with us, powered by LiveChat
Processen

Sterk in
maatwerk-
oplossingen
en product-ontwikkeling.

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet.

Dé specialist in zeefmachines en zeefmaterialen!

Droge stoffen

Controlezeven

Fractioneren

AMKCO is expert in het zeven van allerlei droge stoffen en het optimaliseren van processen. Wij produceren en assembleren zeefmachines voor de zeefprocessen ‘controlezeven, ‘ontstoffen’ en ‘fractioneren. Deze processen kunnen allemaal door een trilzeefmachine worden uitgevoerd, maar vereisen elk een totaal andere aanpak. Deze zeefprocessen leggen wij u nader uit.

Controlezeven (Classificeren)

Controlezeven of classifeceren zijn misschien wel de belangrijkste processen waar een trilzeefmachine het meest voor wordt ingezet. Bij controlezeven wordt (bijvoorbeeld) een poederstroom met daarin een minderheid aan vreemde delen gezeefd, met de intentie deze vreemde delen te verwijderen. Heeft de poederstroom een gemiddelde deeltjesgrootte van 100 micron en zijn de vreemde delen

2-5 mm, dan is dat simpel en zal vrijwel iedere zeefmachine dit met een zeefdek met een maaswijdte van 1 mm kunnen  uitvoeren.Wanneer het verschil tussen het product en de vreemde delen groot genoeg is, spreken wij van grofzeven. Controlezeven kan echter ook plaatsvinden in gevallen waarbij het verschil tussen het product en de vreemde delen klein is, of waarbij beide erg fijn zijn. Dit tweede geval noemen wij fijnzeven.

De klassieke AMKCO trilzeefmachine is uitgevoerd met een bolvormige bodem, waarbij het product richting een tangentieel geplaatste uitloop wordt geleid. Dit type frame heeft beperkingen aangaande de capaciteit. Het product is immers in een spiraalvormige beweging onderweg naar de uitloop van de zeefmachine en een te hoge aanvoer van product zal de machine doen vollopen. In de meeste gevallen is de capaciteit van een zeefgaas (het beschikbare zeefoppervlak) de belemmerende factor, maar voor de toepassingen waar dit niet het geval is, is een “Scalper frame” beschikbaar. Een diagonaal geplaatste vlakke bodem, leidt het product vliegensvlug richting een uitloop. Dit scalper frame kan in elke AMKCO zeefmachine worden geplaatst en zorgt ervoor dat de bodem van de zeefmachine niet volloopt met het product.

Machines

Ontstoffen

Ontstoffen

Ontstoffen is ongetwijfeld het meest lastige van de processen in de zeeftechniek. Bij ontstoffen komt het zeefdek vol te liggen met product, terwijl er slechts een klein aandeel stof aanwezig is. Onfstoffen is als het ware het tegenovergestelde van controlezeven: bij controlezeven valt de grootste hoeveelheid van het product door het zeefdek en wordt het product via de bolle bodem weggevoerd. Bij ontstoffen ligt het grootste volume echter op het zeefdek en moet het product met behulp van trillingen over een vlak zeefdek naar de uitloop worden geleid. Standaard AMKCO zeefmachines zijn zeer geschikt voor ontstoffingsprocessen, omdat de verblijftijd heel nauwkeurig gestuurd kan worden. Wordt er echter een zeer hoge capaciteit gevraagd, dan is het zaak om het product zo snel mogelijk van het zeefdek te verwijderen. Hierdoor is een standaard AMKCO zeefmachine in dit geval minder geschikt. Door een zeefdek te plaatsen met een kleinere diameter dan de zeef, wordt er wel op zeefoppervlak ingeboet maar is het zeefoppervlak constant beschikbaar. Het product dat over de rand van het zeefdek valt, komt (net als bij hoge capaciteit controlezeven) op een diagonaal geplaatste plaat terecht die het product vervolgens vliegensvlug richting de uitloop leidt. Zo is het zeefdek maximaal beschikbaar en kan het ontstoffingsproces zo snel en efficiënt mogelijk plaatstvinden.

Machines

Fractioneren

Fractioneren v2

Fractioneren is het laatste van de processen binnen droogzeven. Bij fractioneren wordt een poederstroom op verschillende zeefdekken in verschillende fracties opgedeeld.

Een samenspel van aanvoercapaciteit en verblijftijd op de diverse zeefdekken, leidt uiteindelijk tot een product waarvan de kwaliteit optimaal is. Wederom is zeefoppervlak het sleutelwoord als het aankomt op de maximale capaciteit die een machine kan behalen om die optimale kwaliteit te realiseren.

Zolang er voldoende zeefoppervlak is, is de capaciteit altijd gewaarborgd. Beschikbaar zeefoppervlak is echter niet oneindig dus een toepassing met hoge capaciteit (of fijne maaswijdte) vraagt al gauw om meer dan één machine. AMKCO heeft het zogenaamde AS-frame ontwikkeld, waardoor een (bestaande) (AMKCO) zeefmachine kan worden uitgerust met een tweede zeefdek boven het bestaande zeefdek zonder dat de contouren van de machine hoeven worden veranderd. Dit levert in veel gevallen een verdubbeling van de capaciteit van de huidige zeefmachine.

Machines

Werken met AMKCO Europe is

Betrouwbaar
Servicegericht
Maatwerkoplossingen

Betrouwbaar

Servicegericht

Maatwerkoplossingen

Flexibel
Efficient
Snelle levering

Flexibel

Efficient

Snelle levering

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Servicegericht

Servicegericht

Maatwerkoplossingen

Maatwerkoplossingen

Flexibel

Flexibel

Efficient

Efficient

Snelle levering

Snelle levering

Naast zeefmachines voor droge stoffen produceert AMKCO veel zeefmachines voor zeefprocessen die betrekking hebben op vloeistoffen. Denk hierbij aan visceuze vloeistoffen, ontwateren en weifiltratie van kaas. Wist u dat ongeeer 65% van onze trilzeven wordt ingezet voor het zeven van vloeistoffen?

Vloeistofzeven

Vloeistofzeven

Naast zeefmachines voor droge stoffen produceert AMKCO veel zeefmachines voor zeefprocessen die betrekking hebben op vloeistoffen. Denk hierbij aan visceuze vloeistoffen, ontwateren en weifiltratie van kaas. Wist u dat ongeeer 65% van onze trilzeven wordt ingezet voor het zeven van vloeistoffen? Of het nu gaat om visceuze vloeistoffen zoals cacaomassa, gesmolten kaas of mest of om vloeistoffen als afvalwater, wei of vruchtensappen: AMKCO is in vele vloeistofindustrieën actief en heeft zeer veel ervaring op dit gebied. Wij leggen u graag twee veel voorkomende zeefprocessen rond vloeistofzeven uit, zodat u kunt bepalen op welk vlak een AMKCO zeefmachine uw bedrijf kan faciliteren.

 

Machines

Afvalwater

Afvalwater

Wanneer een trilzeef wordt ingezet bij afvalwater, is inmiddels steeds vaker aangetoond dat het afvalwater na het zeefproces significant schoner is. Het afvalwater kan hierdoor vaker worden hergebruikt of het schonere water kan worden geloosd. Het lozen van afvalwater is vaak een flinke kostenpost voor een bedrijf en het lozen van schoner afvalwater kan deze kostenpost aanzienlijk verminderen.

Een trilzeef is eigenlijk niet meer dan een zelfreinigend filter dat vaste stof(fen) uit een vloeistofstroom haalt en een schonere, zuiverdere vloeistof oplevert.

Dit lijkt een simpele toepassing, maar bestanddelen als vet en vezels vragen om reinigingssystemen die de doorlaatbaarheid van het zeefdek garanderen. De AMKCO zeefmachines beschikken over de kwalitatief hoogwaardige reinigingssystemen die specifiek kunnen worden aangepast aan de gebruikssituatie, zodat de zeefmachine bij het zeven van afvalwater en andere vloeistoffen een zo klein mogelijke kans op verstoppingsproblemen loopt. Voorkomen is immers beter dan genezen.

 

Machines

Membraan-
filtratie

Membraanfiltratie

Misschien wel de meest voorkomende toepassing voor trilzeven is in combinatie met membraanfiltratie (UFultrafiltratie) of RO Reverse Osmosis, Omgekeerde Osmose). Kostbare membranen die bedoeld zijn om vloeistofstromen te ontdoen van vaste deeltjes op nanometerniveau of om (bijvoorbeeld in RO) te concentreren door water te onttrekken, zijn bijzonder gevoelig voor grove delen die de membranen onnodig belasten of zelfs beschadigen.

Bekijk ook eens de pagina’s ‘Projecten’ en  ‘Toepassingen’ met praktijkvoorbeelden van onze AMKCO zeefmachines.

Met een AMKCO trilzeef als voorfiltratie is de vloeistofstroom richting de membranen altijd gegarandeerd van een bepaalde maximale grootte van grove delen. Het gaat daarbij niet om de hoeveelheid aanwezige vaste stof maar om de afmeting ervan. Bij een zeef van 32 of 43 micron, bevat de vloeistof gegarandeerd geen delen groter dan deze waarden.

Op deze manier kunt u vooraf een groot deel van de grove delen uitfilteren, waardoor de membranen slechts belast worden door relevante delen en niet beschadigd raken door deze grove delen. Zo kan de levensduur van uw zeefmachine aanzienlijk worden verlengd en kan de terugverdientijd van uw investering worden verkleind.

Machines

Logo AMKCO

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.