Wei uit de kaasproductie bevat een zekere hoeveelheid stofwrongel die door een zeef van doorgaans 43 of 32 micron wordt uitgezeefd en als kaas uit de machine komt. Veel kaasfabrieken maken gebruik van de combinatie Trilzeef – vetcentrifuge – pasteurisatie – Omgekeerde Osmose, met als doel de hoeveelheid wei te verminderen door water te verwijderen en de wei te concentreren. Geconcentreerde wei levert de kaasfabriek de hoogste prijs per kubieke meter op. AMKCO heeft voor dit proces een speciale trilzeef ontwikkeld: de AMKCO weizeef.
Met voorfiltratie door een AMKCO weizeef is de kwaliteit van de kaas die uit de zeef komt vergelijkbaar met die van kaas uit de fabriek. Anders dan bij centrifuges of roterende zeven, wordt door de AMKCO weizeef geen schade toegebracht aan de structuur van de kaas, waardoor deze na het zeven nog altijd zeer waardevol is.
De vetcentrifuge is een kostbaar element in de keten. Deze verwijdert het vet dat nog in de wei aanwezig is. Vet is een component dat als ingrediënt wordt toegevoegd aan de kaasproductie en heeft een zeer hoge waarde. Centrifuges zijn echter zeer gevoelig voor vervuiling en dienen regelmatig onderhouden te worden. De AMKCO weizeef zorgt ervoor dat de wei na het zeven van een dusdanig schone kwaliteit is dat de vetcentrifuge niet alleen minder last heeft van vervuiling (en dus minder onderhoud nodig heeft), maar ook dat het rendement van de vetcentrifuge significant wordt verhoogd en deze meer vet oplevert.
AMKCO weizeven zijn standaard uitgerust met een motor van maximaal 1,8 kW waarbij capaciteiten van 30-35 m3/uur helemaal geen uitzondering zijn. Hierdoor kan het proces van voorfiltratie ook nog eens bijzonder efficiënt plaatsvinden.