Chat with us, powered by LiveChat

Sterk in
maatwerk-
oplossingen
en product-ontwikkeling.

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet.

Dé specialist in zeefmachines en zeefmaterialen!

AMKCO produceert en levert trilzeefmachines en zeefmaterialen van de hoogste kwaliteit. De trilzeefmachines en zeefmaterialen worden in Nederland geproduceerd en voldoen aan de allerhoogste standaard. Door de eigen productie kan AMKCO Europe inspelen op de vraag uit de markt en zo nodig snel leveren. Door de jarenlange ervaring en het testen van de zeefmachines in verschillende toepassingsgebieden heeft AMKCO Europe innovatieve en nieuwe oplossingen gevonden voor het gebruik van de trilzeef. Op deze pagina vindt u het overzicht van onze trilzeefmachines.

Trilzeefmachine mogelijkheden

Tuinbouw filter

Standaard zeefmachine open
Deze trilzeefmachine van AMKCO Europe is speciaal ontworpen voor de tuinbouw industrie. Hierbij wordt het water uit de kwekerijen ontdaan van vaste stoffen zonder daarbij de voedingstoffen in het water te verliezen. Het tuinbouwfilter scheidt het vervuilde water in een vaste massa die kan worden afgevoerd en schoon water dat direct kan worden hergebruikt. Afhankelijk van de vuilgraad, gewenste capaciteit en aanwezigheid van algen, wordt een machine geselecteerd waarbij een filter wordt toegepast met een doorlaat van 20-40 micron. Het lage energieverbruik van het filter (0,25 – 1,8 kW), de lage onderhouds- en productiekosten en de kwaliteit van het retourwater zorgen voor een zeer aantrekkelijk terugverdienmodel De trilzeef is leverbaar in een range met diameters van 18”(450 mm) tot 84” (2100 mm).

Toepassing

Auxilaire Systems

Auxilaire Systems zeefmachine open

De AMKCO “Auxiliary Systems”  zeefmachine biedt u de mogelijkheid om het zeefoppervlak van een bestaande machine te vergroten of om een zeefmachine te installeren die een relatief klein vloeroppervlak nodig heeft ten opzichte van het beschikbare zeefoppervlak.

In een AMKCO AS-machine is een zeefdek met een kleinere diameter geplaatst boven het gebruikelijke zeefdek. Hierdoor wordt niet alleen het zeefoppervlak aanzienlijk vergroot, maar doordat het eerste (kleinere) zeefdek maximaal kan worden benut, wordt op dit zeefdek al het grootste deel van de totale capaciteit gezeefd.

Het onderste zeefdek zeeft vervolgens de rest van het product, wat naast een significante capaciteitsvergroting ook een zeer hoge efficiëntie oplevert.

Toepassing

Standaard filter

Standaard zeefmachine open

AMKCO zeefmachines worden voor zowel droge als natte zeeftoepassingen ingezet. De AMKCO Standaard zeefmachine kan in een zeer breed gebied worden ingezet. Iedere trilzeef van AMKCO is modulair gebouwd, waardoor iedere machine op ieder moment kan worden aangepast of uitgebreid met standaard componenten, zonder daarbij grote constructieve aanpassingen aan de machine te hoeven doen. Voor een bestaande AMKCO standaard zeefmachine zijn verschillende reinigingssystemen beschikbaar, die vooraf of naderhand feilloos kunnen worden geïmplementeerd. Een single-deck machine kan door middel van standaard componenten worden omgebouwd naar een Multi-deck machine.

In een machine range met diameters van 18”(450 mm) tot 84” (2100 mm), kunnen veel toepassingen volstaan met een AMKCO standaard zeefmachine. Aan de hand van de specifieke toepassing wordt bepaald of een reinigingssysteem (ballen, ringen of ultrasoon) noodzakelijk is in een AMKCO standaard zeefmachine. Dit zal worden bepaald aan de hand van een korte test of eerdere ervaringen.

Toepassing

Werken met AMKCO Europe is

Betrouwbaar
Servicegericht
Maatwerkoplossingen

Betrouwbaar

Servicegericht

Maatwerkoplossingen

Flexibel
Efficient
Snelle levering

Flexibel

Efficient

Snelle levering

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Servicegericht

Servicegericht

Maatwerkoplossingen

Maatwerkoplossingen

Flexibel

Flexibel

Efficient

Efficient

Snelle levering

Snelle levering

Dedusting zeefmachine

Dedusting zeefmachine open

Het verwijderen van stof is misschien wel de lastigste opgave in de zeeftechniek. De grootste hoeveelheid producten bevindt zich immers op het zeefdek en belemmert de aanvoer van nieuw product. De truc van dedusting zit hem vooral in het verhogen van de afvoercapaciteit en dan met name de afvoercapaciteit van het product op het zeefdek. De AMKCO Dedusting machine is hier de ideale zeefmachine voor!

Normaal gesproken is het product onderweg van het zeefdek naar de uitloop die zich ergens in de wand van de machine bevindt. Bij slechts één uitloop vormt er als het ware een file van product dat op weg is naar die ene uitloop. Bij een te hoge aanvoer loopt het zeefdek vol en stopt het proces.

De AMKCO Dedusting machine (ontstoffingsmachine) heeft een zeefdek dat een maat kleiner is dan de machine doet vermoeden. Hierdoor is het product, dat aan de buitenzijde van het zeefdek terecht komt, niet langer onderweg naar de uitloop maar valt direct van het zeefdek en komt terecht op de bolle bodem die het product richting de uitloop van de AMKCO Dedusting machine dwingt. Op deze manier blijft het zeefdek veel langer vrij van product en wordt een aanzienlijk hogere capaciteit en efficiëntie gehaald.

Toepassing

Multi-deck zeefmachine

Multi deck zeefmachine open

Classificeren is een van de disciplines waar zeefmachines voor worden ingezet. Naast het verwijderen van verontreinigingen uit een vloeistof of poederstroom, worden zeefmachines regelmatig gebruikt om een productstroom in meerdere fracties te verdelen.

Een AMKCO Multi-deck-machine heeft meerdere verschillende zeefopeningen boven elkaar en er wordt op verschillende niveaus van grof naar fijn product uit de zeefmachines gedragen. Het is daarbij belangrijk dat het product, dat door het bovengelegen zeefdek is gestroomd, naar het midden van het volgende zeefdek wordt geleid. Dat gebeurt door middel van een zogeheten distributieframe.

Dit distributieframe is uiterlijk gelijk aan alle andere frames, maar het is van binnen uitgerust met een trechtervormige, bolle bodem met een centrale uitstroomopening. Daarnaast is het distributieframe uitgerust met een tweetal inspectieopeningen waardoor het zeefbeeld én de inspectie van het zeefgaas altijd in productie kunnen worden uitgevoerd.

Toepassing

Straight-flo zeefmachine

Straight flo zeefmachine open

Een AMKCO Straight Flo machine wordt vaak gebruikt als eindcontrolezeef boven, bijvoorbeeld, een Big-Bag vulinstallatie, bulkwagen of zakken-vul-machine. Doordat bij een AMKCO Straight Flo machine de trilmotoren aan de zijkant van de machine zijn gemonteerd, ontstaat de mogelijkheid om product in een rechte lijn door de machine te laten vallen. Dit levert een hoge capaciteit op, maar is ook gebonden aan enkele restricties.

Doordat de AMKCO Straight Flo machines niet dezelfde trillingspatronen (kunnen) hebben als traditionele AMKCO zeefmachines, is de toevoeging van traditionele zeefreinigingssystemen (met ringen of ballen) minder effectief en is het lastiger om het product op fijne zeefdekken van kleiner dan 1 mm te zeven. AMKCO Straight Flo machines zijn uitermate geschikt om het product op grove verontreinigingen te controleren.

Toepassing

Scalper machine

Scalper zeefmachine open

Een AMKCO Scalper zeefmachine wordt ingezet in situaties waar een grote hoeveelheid product van een kleine hoeveelheid “vreemd materiaal” moet worden ontdaan. Standaard zeefmachines zijn uitgerust met een onderframe welke is voorzien van een bolvormige bodem en een tangenciaal geplaatste uitloop. Bij de meeste processen is de doorlaat van het zeefgaas een beperkende factor, het zeefgaas kan simpelweg niet meer product aan en zal overstromen.

Bij sommige processen is niet de doorlaatbaarheid van het zeefgaas, maar de capaciteit van het onderframe de beperkende factor. In dat geval is de capaciteit van het product zodanig hoog dat de combinatie bolvormige bodem en tangenciaal geplaatste uitloop deze capaciteit niet aan kan. Een Scalper zeefmachine is uitgerust met een diagonaal geplaatste bodem die ervoor zorgt dat het product direct richting de uitloop van de machine wordt gevoerd.

Toepassing

Wei-zeefmachine

Wei zeefmachine open

Wei uit de kaasproductie bevat een zekere hoeveelheid stofwrongel die door zeefmachines van doorgaans 43 of 32 micron wordt uitgezeefd en als kaas uit de machine komt. Veel kaasfabrieken maken gebruik van de combinatie Trilzeef – vetcentrifuge – pasteurisatie – Omgekeerde Osmose, met als doel de hoeveelheid wei te verminderen door water te verwijderen en de wei te concentreren. Geconcentreerde wei levert de kaasfabriek de hoogste prijs per kubieke meter op. AMKCO heeft voor dit proces een speciale trilzeef ontwikkeld: de AMKCO weizeef.

Met voorfiltratie door een AMKCO weizeef is de kwaliteit van de kaas die uit de zeefmachines komt vergelijkbaar met die van kaas uit de fabriek. Anders dan bij centrifuges of roterende zeven, wordt door de AMKCO weizeef geen schade toegebracht aan de structuur van de kaas, waardoor deze na het zeven nog altijd zeer waardevol is.

De vetcentrifuge is een kostbaar element in de keten. Deze verwijdert het vet dat nog in de wei aanwezig is. Vet is een component dat als ingrediënt wordt toegevoegd aan de kaasproductie en heeft een zeer hoge waarde. Centrifuges zijn echter zeer gevoelig voor vervuiling en dienen regelmatig onderhouden te worden. De AMKCO weizeef zorgt ervoor dat de wei na het zeven van een dusdanig schone kwaliteit is dat de vetcentrifuge niet alleen minder last heeft van vervuiling (en dus minder onderhoud nodig heeft), maar ook dat het rendement van de vetcentrifuge significant wordt verhoogd en deze meer vet oplevert.

AMKCO weizeven zijn standaard uitgerust met een motor van maximaal 1,8 kW waarbij capaciteiten van 30-35 m3/uur helemaal geen uitzondering zijn. Hierdoor kan het proces van voorfiltratie ook nog eens bijzonder efficiënt plaatsvinden.

Logo AMKCO

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.